Na co jsem si ještě vzpomněl : privátní encefalogram našeho tak málo lidského XX. století - Petránek, Jan, 1931- (Osudy (Radioservis), 2014)
Paměti respektované osobností české žurnalistiky Jana Petránka volně vycházejí z rozhlasového cyklu Osudy a jsou svědectvím o životě plném dramatických okamžiků i trvalou snahou o sebezdokonalování. Součástí knihy je CD s písňovou tvorbou autora.